 
                                
            «Өзен ауылының ЖОББМ» КММ
Бракераж комиссиясының жұмыс жоспары
2023-2024 оқу жылы.
| № | Іс-шараның аты | іске асыру нысаны | жиілігі | аяқтау нысаны | жауаптылар | 
| 1. | Мектеп асханасын тексеру | тамақтану уақытын белгілеу | ай сайын | күнде | комиссия мүшелері | 
| 2. | Ас блогының, азық-түлік сақтауға арналған үй-жайдың санитариялық жай-күйін тексеру. | Ас блогының үй-жайларын, жабдықтарды, асхана ыдыстарын көзбен шолып тексеру | ай сайын | қарау | комиссия мүшелері | 
| 3. | Талаптарға және санитарлық нормаларға сәйкес оқушылардың тамақтану режимін тексеру. | тағамдарды салыстыру | ай сайын | есеп | комиссия мүшелері | 
| 4. | үнделікті мәзірді тексеру: әр тағамның технологиялық картаға сәйкестігі, тағамның көлемі туралы мәліметтер, ауыстырулар | тағамды салыстыру | ай сайын | Акт | комиссия мүшелері | 
| 5. | Азық-түлік өнімдерін қоюға қойылатын талаптардың сақталуын тексеру. Бақылау тағамы мен тәуліктік сынамалардың болуын тексеру. | тағамдарды салыстыру | ай сайын | Акт | комиссия мүшелері | 
| 6. | Ішу режимін тексеру. Пайдаланылатын ауыз судың органолептикалық көрсеткіштерге сәйкестігі. Бір рет қолданылатын шыныаяқтардың болуы. | күнде | ай сайын | Акт | комиссия мүшелері | 
| 7. | Барлық қажетті тоңазытқышпен, асхана жабдықтарымен, тиісті жиһазбен және ыдыс-аяқпен жарақтандыруды тексеру. | Термометрлердің жарамдылығын тексеру, журналдарға жазу | ай сайын | анықтама | комиссия мүшелері | 
| 8. | Дайын тағамдарды салу кезінде талаптардың дұрыстығын тексеру. Өнімдерді сақтаудың температуралық режимдерін сақтау. | Бақылау тамақ дайындау технологиялық картаға сәйкес. термометрлердің жарамдылығын тексеру, журналдарға жазу. | ай сайын | анықтама | комиссия мүшелері |